През м. октомври 2021 г. в Еко хотел “Здравец” се състоя младежкия обмен “EntreprenYOUR FUTURE” с участници от България и Египет.

Проектът се изпълнява от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на Ключова Дейност 1 на програма “Еразъм+” Партньор на Асоциацията бе Better World Foundation – Кайро.

По време на обмена младежите от двете страни най-напред се опознаха чрез различни игрови методи тиймбилдинг упражнения. През следващите дни те взеха участвие в многобройни групови задачи, за да разискат темата за лидерството, преди да преминат към основната тема – предприемачество. Участниците дефинираха какво означава за тях да бъдеш предприемач, какви качество са нужни за стартираш собствен бизнес, дебатираха по различни казуси, свързани с предприемачество. Младежите се срещнаха с няколко гост-лекторa – всички от тях успешни предприемачи в собствената си сфера и имаха възможност да чуят техните лични истории и съвети.

Младежите посетиха град Пловдив и разгледаха най-популярните забележителности, докато изпълняваха отборни задачи.

Състояха се и две междукултурни вечери с демонстрация на традиционни български и египтски танци, храна, обичаи и куизове с факти за двете страни.

Публикацията отразява единствено гледната точка на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини