Изпълнителният  Директор на Асоциация „Голям брат Голяма сестра –България” Лена Карналова, в качеството и на член на Борда  на Европейския Доброволчески Център беше поканена за вземе участие в оттриването на Тирана – Европейска Столица на Младежта 2022 г. (#EYC2022) , което се проведена на 4ти февруари 2022г. заедно с представители на още няколко международни младежки организации.

Церемонията по откриването се състоя в Конгресния дворец в Тирана и програмата включваше впечатляваща артистична програма и вдъхновяващи изказвания от:

  • Define Peci – Изпълнителен Директор на Националния Младежки Конгрес на Албания;
  • Aspajana Kongo – Координатор на Тирана – Европейска Столица на Младежта 2022 Национален Младежки Конгрес на Албания;
  • Luigi Soreca – Посланик на Европейския Съюз в Албания;
  • Thomas Matthew – Член на Борда на Европейския Младежки Форум;
  • Erion Veliaj – Кмет на Тиранa

Тирана е избрана за Европейска Столица на Младежта от Европейския Младежки Форум след оспорвана надпревара през 2019г. За настоящата година, екипът от Тирана си е поставил амбициозната цел да организира над 1000 младежки локални и национални събития. Домакинството на Албания съвпада с решението на Европейската Комисия 2022г. да бъде Европейска Година на Младежта.

Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” споделя ценностите на Европейската Столица на Младежта за човешки свободи, равноправие и равнопоставеност между младите хора и желае на Тирана пъстра, емоционална и успешна година, изпълнена с младежки инициативи и запомнящи се събития.

Categories: Новини