Тази събота – 26.03.2022 г., в Културно-информационен център “Малтепе”, с. Маноле, Община Марица, доброволците на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” проведоха игра “Глобално отговорни” с децата от малкото населено място.

Малчуганите научиха повече за това как могат в ежедневието си да бъдат по-отговорни към заобикалящия ги свят и се включиха в отборната игра, като трябваше да изпълянват предизвиктателства или да решават различни задачи, свързани с някои от Целите за устойчиво развитие на ООН – Цел 2 – Изкореняване на глада, Цел 3 – Добро здраве, Цел 5 – Равнопоставеност на половете, Цел 13 – Борба с климатичните промени, Цел 16 – Мир и справедливост и др. Отборът с най-много точки спечели.

Благодарим и на Български младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth Delegates to the UN, че се включиха в подготовката и реализацията на събитието.

Дейността е част от проект “Мисля глобално, действам локално”, изпълняван от Асоциацията с финансовата подкрепа на програма Европейски корпус за солидарост на Европейската комисия. Публикацията отразява единствено гледната точка на партньорите и Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.
Categories: Новини