Между 3-ти и 5-ти ноември 2022 г. се проведе втората транснационална среща по проект „Match with Arts and Culture“ в Рим, Италия.

Партньорите по проекта обсъдиха напредъка на проектните резултати, които имат за цел разработване и тестване на обща европейска методология за културна менторска програма. Към момента се създават два наръчника – един за представители на културни организации, които биха искали да инкорпорират менторски практики в своята работа и един за обучение на ментори. През следващите месеци предстои тестване на наръчниците и пилотно издание на културната менторска програма в страните-партньори: България, Нидерландия, Италия и Испания.

По време на срещата представителите на партньорите също имаха възможност да чуят и истории от двама ментори и да посетят културна организация в града.

Бихме искали да благодарим още веднъж на нашите партньори от Melting Pro за домакинството!

***

Проектът „Match with Arts аnd Culture” се реализира от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на програма „Еразъм +” на Европейската комисия. Публикацията отразява единствено гледната точка на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” и нейните партньори. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини