И тази година Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“  отбеляза Международния ден на доброволеца, като изрази благодарност към всички млади хора, които неотлъчно подкрепят каузите й и отличи най-заслужилите доброволци в няколко категории.

 

Събитието се проведе във Wunderbær – Hills Beer Bar & Shop, гр. Пловдив, като бе предшествано от номинации за доброволец на годината, в които младите хора имаха възможност да гласуват в 2 категории – Най-активен доброволец на Асоциацията за 2022 г. и Най-вдъхновяващ доброволец. По време на церемонията бяха връчени по две награди в категория – Награда на доброволците и Награда на Асоциацията. Бе връчена и Награда за цялостен принос към Асоциацията.

 

В категорията Най-активен доброволец на Асоциацията за 2022 г., Награда на доброволците бе отличен Ангел Митков, студент по право в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и един от двамата Български младежки делегати към ООН за 2021/2022 г. Награда на Асоциацията за Най-активен доброволец получи Светла-Екатерина Лазова, възпитаник на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив.

 

Доброволците избраха отново Ангел Митков за Най-вдъхновяващ доброволец на организацията, а Наградата на Асоциацията в същата категория получи Димитър Фердинандов – един от дългодишните доброволци на “Голям брат, Голяма сестра – България”, който по настоящем е студент по аерокосмическо инженерство в Университета в Бирмингам.

 

Лена Карналова – Изпълнителен директор на Асоциацията, връчи Наградата за цялостен принос към организацията на Ивана Вълчинова – един от първите доброволци на организацията още от основаването й през 2006 г. Ивана изминава дълъг път през Асоциацията като ментор в програмата „Голям брат, Голяма сестра“, психолог, консултант на двойките в менторската програма, като до ден днешен остава един от най-верните й съмишленици, колега и радетел за доброволчество.

 

Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ благодари на всички доброволци, които правят мисията й възможна през годините!

Categories: Новини