На 4-ти март 2023 г. в Младежки център – Пловдив, Даниела Тьокова и Виктория Николова – доброволци в Асоциацията и част от проект “YEVE”* (Young Europeans Volunteering for Europe – Млади европейци доброволстват за Европа), проведоха уъркшопа “не се тревожи.” с водещ Светослав Атмаджов – клиничен психолог.

В рамките на проекта, младите доброволци имаха за задача да разработят своя кампания по значими според тях за младите хора в България теми. Даниела и Виктория се спират на психичното време и в частност на тревожността. Така в рамките на уъркшопа, участниците (на възраст межди 14 и 26 г.) научиха повече за различните състояния на тревожност, техните симптоми и начините да се справят.

В рамките на кампанията на Даниела и Виктория са предвидени и уъркшопи в училища в град Пловдив.

***

 

Проектът YEVE се изпълява от Европейски доброволчески център (CEV) в партньорство с Асоциацията и още 6 организации от цяла Европа. YEVE се осъщестява с финансовата подкрепа на Европейския парламент и  има за цел да насърчи и улесни активно ангажиране на #европейски млади граждани на възраст18-30 г. с изграждането на жизнена#европейска #демокрация, като повиши осведомеността сред #младите хора за това как работи Европейският съюз и за демократичната роля на Европейския парламент, както и да ги овласти да станат активни граждани и да играят активна роля в демократичния живот, включително чрез участие в европейските избори. 

 

Categories: Новини