Между 13-ти и 17-ти март 2023 г. Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” бе домакин на тренинг за ментори, студенти във висши учебни заведения от България, Нидерландия, Испания, Франция и Кипър.

Тренингът бе последен от поредицата обучения, част от проекта “Mentor Your Future” и се проведе в Денталния факултет на Медицински университет – Пловдив.

В рамките на седмицата, младите хора имаха възможност да споделят менторския си опит със своите връстници, както и да се срещнат с гл.ас. Огнян Койчев и гл.ас. Виктория Ангелова от Пловдивския университет, които проведоха сесии за важността на гражданската ангажираност на студентите в университета и трансверсалните умения, които се развиват чрез менторство.

Младите хора научиха повече за менторските програми на различните организации – партньори в проекта. Студентите се срещнаха виртуално с един от най-активните доброволци на организацията – Димитър Фердинандов, който сподели визията си за меките умения в 21 век и разказа на връстниците си как компетенциите, придобити чрез доброволчество, му помагат да се спрява в университетска среда.

Гост на събитието бе и д-р Ивана Вълчинова – един от първите ментори в менторската програма “Голям брат, Голяма сестра”, която до ден днешен поддържа връзка с нейната “малка сестра”.

***

Проектът “Mentor Your Future” се реализира с финансовата подкрепа на програма „Еразъм +” на Европейската комисия. Публикацията отразява единствено гледната точка на партньорите в проекта. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини