На 06.04.2023 г. в галерия “pLOVEdiv”, Капана – Квартал на творческите индустрии, Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” проведе обучение за нови доброволци в организацията по метода за групово рисуване с пръсти.

Обучението бе водено от Кристина Димитрова – дългогодишен доброволец в Асоциацията и арт фасилитатор, като целта му бе да въведе новодошлите доброволци на организацията в специфичния метод, които ще се изполва от тях за реализацията на творчески работилници с възрастни хора, настанени в две институции на територията на град Пловдив и околността – Дом за стари хора “Св. Василий Велики” – гр. Пловдив и Дом за възрастни хора “Анима Хелп”, с. Радиново, община Марица.

По време на обучението, доброволците се запознаха и имаха време да реализират няколко упражнения за сплотяване на екипа. След това научиха повече за историята на релаксиращия метод за групово рисуване с пръсти и ползите от практикуването му. Обучението завърши с практическа задача по рисуване, по време на която, за да усвоят техниката, доброволците сами създадоха три картини, работейки по групи.

Предстои осъществяването на 14 творчески работилници в двамата дома до края на месец юни 2023.

***
Дейността е част от проект “Красотата около нас”, изпълняван от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на програма Европейски корпус за солидарност. Настоящата публикация отразява единствено гледната точка на Асоциацията и Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини