Автор: Мариана Панчева         

В навечерието на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември, Plovdiv24.bg разговаря с управителя на една от водещите пловдивски организации “Голям брат, голяма сестра – България”. “Доброволците, с които работим, са прекрасни млади хора, много отворени, богати на идеи и с малко подкрепа могат да свършат чудеса. За цялото това време сме докоснали стотици съдби”, споделя управителят й Лена Карналова, трупала опит в сферата над 12 години.

Реално “Голям брат, голяма сестра” препокрива името на основната менторска програма на асоциацията.

“Става дума за уникален модел за подкрепа на деца с проблеми в общуването. Помощта идва от по-големи приятели, от т.н. големи братя и сестри – нашите доброволци, помагащи на децата да станат по-уверени и добри”, разказа Карналова. “Ползите се виждат в дългосрочен план, те настъпват бавно и трудно, но ефектът е наистина голям”, категорична е младата жена.

За дългите години труд в полето на доброволчеството; за дейностите, които развива в момента “Голям брат – голяма сестра”; има ли профил пловдивският доброволец и изобщо – как се става доброволец, вижте в репортажа на Plovdiv24.bg.

Цялата статия + видео: тук