На 06.07.2019 г. в Младежки център – Пловдив, Асоциация “Голям брат Голяма сестра – България” проведе обучение за ментори по програма “Голям брат Голяма сестра”. Обучението е част от финансирания от Европейски Корпус за Солидарност проект на Асоциацията “Предай нататък”. В еднодневното занимание се включиха участници от Пловдив, Пазарджик, Благоевград, София.

 

 

Заниманията бяха разделени на теоретична и практическа част. Младежите, желаещи да станат ментори на деца в неравностойно положение, бяха запознати с историята на менторската програма и организацията, със специфичния цикъл на “Голям брат Голяма сестра” и всички последващи стъпки, както и с характеристики на малките “братя” и “сестри”, живеещи в различни социални институции в града и чакащи да бъдат напаснати в “двойки” със своите ментори. Теоретичната част бе водена от г-жа Лена Карналова – Изпълнителен директор на Асоциацията.

 

По време на практическата част, гл.ас. д-р Огнян Койчев, психолог, постави участиците от една страна в обувките на техните малки “братя” и “сестри”, а от друга в ролята им вече на ментори, чрез симулативно упражнение.

Скоро предстои напасване на новите двойки “малък – голям” приятел.

Categories: Новини