Послучай международния ден на младежта, асоциация “Голям брат, Голяма сестра”, с подкрепата на фондация “Пловдив 2019” днес откриха изложбата „Добрите дела в обектива“. Тя показва 20 изображения, уловили активността на младите хора в Пловдив. Главни сюжети в кадрите имат именно доброволческите и благотворителни инициативи.

В изложбата, помещаваща се в галерия “PLOVEDIV”, се включват артисти от 15 до 30-годишна възраст. Младежите, даващи добър пример, не са професионалисти в областта на фотографията, затова работите им били селектирани след провеждане на онлайн конкурс. Част от снимките по стените са на Ванеса Попова, Галена Колаксъзова, Васил Мумджиев, Димитър Фердинандов, Георги Печев, Елена Лулчева, Магдалена Николова, Анита Балабосова и други.

“Не са важни толкова фотографиите, които избрахме, колкото самото дело, което показват. Във всяка една от тях е вложена любовта, свободното време и добротата на автора”, усмихва се Лена Карналова , която е изпълнителен директор на асоциация “Голям брат Голяма сестра”.

“Доброто е заразно и все повече млади хора се свързват с нашата организация, за да се включват в различни каузи. Когато помагаш на другите, помагаш и на себе си и това зарежда, а понякога и лекува”, допълва Юлия Петкова, която е част от екипа на асоциацията вече 3 години.

Изложбата “Добрите дела в обектива” може да бъде разгледана до 6-и септември всеки ден от вторник до неделя, от 10:00 до 19:00 часа. Входът е свободен.

Проектът се изпълнява от Асоциация “Голям брат Голяма сестра – България”, съфинансиран от Общинска фондация “Пловдив 2019” и е част от Официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

Снимки: Авторката

Габриела Лазарова

Редактор-репортер – екип “Култура”

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.

Оригиналната статия можете да видите тук.