Днес, 12 август – Международен ден на младежта, Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” и Фондация „ДА” от гр. Пловдив стартираха кампания за подобряване на разпознаваемостта на гражданския сектор и повишаване на имиджа на неправителстваните организации. Началото на кампанията беше поставено точно на тази дата, тъй като Международния ден на младежта се отбелязва вече 20 години в цял свят, а тазгодишния надслов на празника е “Младежко участие за глобално действие”.

 
Именно по този повод в гр. Пловдив се проведе кръгла маса „От нас зависи да знаем”. Събитието се проведе в хотел “Експо” и събра на едно място над 30 представители на публичния, частния и гражданския сектор. Форумът провокира оживена дискусия за ролята на гражданските организации и насърчи идеите за междусекторно сътрудничество. В събитието взеха участие представители на гражданския сектор – Движение “Различни, но равни”, Сдружение “ОПУР”, БГ Бъди активен, Български фонд за жените, Зелени балкани, Еди плейграунд, на публичната администрация – Областна администрация Пловдив, Общинско предприятие “Младежки център – Пловдив”, Общинска фондация “Пловдив 2019”, представители на бизнеса – Football Radar, галерия “PLOVEDIV”, Търговско-промишлена камара – Пловдив, както и Общностен център за деца и семейства, ЦСРИ, Български младежки делегати към ООН и активни младежи – доброволци от Асоциация «Голям брат Голяма сестра – България».


По време на дискусията бяха обсъдени най-разпространените митове за гражданския сектор в България, които ще бъдат част от онлайн кампания в социалните мрежи през следващите 2 месеца с #ОтНасЗависиДаЗнаем.


Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” и Фондация “ДА” са членове на Гражданско обединение “Равни БГ”, което консолидира 30 сдружения от цялата страна и се бори за подобряване имиджа на гражданския сектор в България.

 

 

 

Categories: Новини