В продължение на няколко часа ежедневно за две седмици – от 31.08. до 12.09.2020 г., група деца и тийнеджъри се лишиха напълно доброволно от своите телефони и компютри. Те се посветиха на общуване помежду си, усвояване на нови умения и занимателни игри по време на творческите работилници “Оффлайн ваканция” . Уъркшопите се осъществиха и ръководиха изцяло от доброволци на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” в галерия PLOVEDIV в творческия квартал на града – Капана.

Общо 10 доброволци подготвиха програма от разнообразни занимания според собствените си интереси и заложби. По време на работилниците децата научиха повече за цветовете, рисуваха анимационен герой, създадоха картини по метода за рисуване с  пръсти, дебатираха, упражняваха творческо писане, практикуваха народни танци, рисуваха върху тениски и камъни, изработваха гривни и гердани, снимаха с традиоционна фотографска техника. Освен за заниманията в галерията, доброволците се погрижиха и за още две активности – придружиха децата в Регионален Природонаучен музей – Пловдив и организираха градска игра за влиянието на социалните мрежи, която се проведе в Цар-Сименовата градина. В групата участваха и деца в неравностойно положение от социални инстутиции в гр. Пловдив.

Предстои откриване на изложба с част от творбите, създадени от децата по време на работилниците. Екзпозицията може да бъде видяна от 18.09. до 21.09.2020 г. в галерия “PLOVEDIV” (гр. Пловдив, Капана, ул. “Павел Куртевич” 3). Повече информация за изложбата можете да намерите тук.

Проектът “Оффлайн ваканция” се осъществява от неформална група “НИЕ” и доброволци на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на Европейски корпус за солидарност.

Categories: Новини