В събота, на 17.04.2021 г. Асоциация “Голям брат, голяма сестра – България” проведе онлайн обучение за ментори по едноименната програма.

За няколко часа участниците се запознаха накратко с историята на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” и основните ѝ дейности, разбраха повече за цикъла на менторската програма, за техните задължения и отговорности като доброволци, както и за характеристиките на децата, с които им предстои да работят.

Във втората част от обучението, гл. ас. д-р Огнян Койчев проведе няколко практически упраженения и ролеви игри с участниците, които да им помогнат да влезнат в позицията на ментори.

Бяха излъчени няколко видеа за програма, като младежите се срещнаха виртуално и с един от действащите ментори в организацията, която сподели опита си и отговори на различни въпроси.

Обучението е част от проект “Предай нататък”, изпълняван от Асоциацията с финансовата подкрепа на Европейски корпус за солидарност. В края на събитието, бе предвидено време за запознаване с програмата и възможностите, които тя предлага.

Първата част от обучението можете да гледате тук – https://www.youtube.com/watch?v=VGpdbjf_A9U

Categories: Новини