Безплатни творчески работилници за деца в галерия “PLOVEDIV” организира Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”

 

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” организира за втори път поредица от творчески занимания за деца “Оффлайн ваканция 2” в началото на лятната ваканция – от 5 до 13 юли в галерия “PLOVEDIV”, Капана.

 

Участието е безплатно, а работилниците ще бъдат водени от доброволци на Асоциацията и ще целят да ги откъснат от времето, прекарвано пред екраните, като ги насърчава да развиват своите таланти и хобита.

Какви са условията за участие?

 

– деца на възраст между 9 и 13 години;
– да имат съгласието на родител/настойник;
– желателно е да могат да присъстват на всички занимания от 5 до 13 юли 2021 г. от 10:00 до 13:00 часа (без неделя – 11 юли);
– по време на работилниците не трябва да изпозлват телефони, таблети, смартчасовници и други електронни устройства;
– не е нужно да имат изразени творчески наклонности;
– може да се включат и деца, които живеят извън Пловдив.

 

Какво точно ще се случва?

 

Доброволците на Асоциацията създодоха програма, в която са включени 9 еднодневни занимания. Те ще водят 8 творчески работилници спрямо собствените си интереси и хобита на теми като цветознание, аниме култура, фотография с традиционни средства, рисуване върху текстил, творческо писане, рисуване с пръсти, ораторски умения и др. Освен тях, в програмата e включенo и едно интерактивно занятие на открито.

 

Заниманията ще се провеждат всеки ден от 5 до 13 юли 2021 г. (без неделя -11 юли) от 10:00 до 13:00 ч. в галерия “PLOVEDIV”, Капана, ул. “Павел Куртевич” 3.

Как да запиша своето дете?

 

Можете да запишете детето си, като попълните настоящата форма. Ще се свържем с всички Вас, които са попълнили формата до 30-ти юни 2021 г. най-напред по имейл, а после и по телефон.

 

NB! Тъй като капацитетът на галерията е ограничен, можем да сформираме група от максимум 10-12 деца. При получени повече кандидатури, децата ще бъдат включвани според реда им на подаване на формата, тоест ще бъдат включени тези, които най-първи са се записали.

 

Трябва ли да заплатя нещо?

 

– участието в “Оффлайн ваканция 2” е абсолютно безплатно за всяко дете;
– по време на всяко занимание ще бъде осигурена бутилка вода за всяко дете;
– имаме възможност да поемаме пътните разходи от местоживеенето на детето до галерията и обратно за всеки един ден, в които се провеждат занимания, независимо дали детето живее в Пловдив или извън града.

Какви са мерките за безопасност?

 

– ще бъдат спазвани всички противоепидемиологични мерки в страната, а преди влизане в галерията на всяко дете/доброволец/организатор ще бъде премервана температурата;
– по време на заниманията ще се спазват мерките за физическа безопасност на децата при работа с творческите материали;
– освен доброволецът, който води заниманието, на всяка работилница ще присъства служетел от галерията и член на екипа на Асоциацията с цел съблюдаване на безопасността и дисциплината;
– по време на заниманието на открито, освен доброволците, ще присъстват поне 2-ма служители на Асоциацията.

Краен срок за кандидатстване: 27 юни 2021 г.

 

Събитие във Фейсбук

 

Categories: Новини