През 2021 г. организацията отбелязва петнадесетата година от своето създаване и от началото на мисията си да популяризира доброволчеството и да насърчава гражданската активност на младите хора..

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” е неправителствена организация, регистрирана през 2006 г. и е представител в страната на международната мрежа „Голям брат, Голяма сестра International”, като предоставя менторски услуги на деца и младежи в неравностойно положение чрез едноименната менторска програма. Организацията работи вече второ десетилетие, като се стреми да предоставя различни възможности за полагане на доброволен труд на младите хора и по този начин спомага както за личностното им развитие, така и за сформирането на по-отговорно и активно общество. През изминалите 15 години в различни програми и инициативи на Асоциацията са се включили повече от 1500 доброволци на различна възраст и с разнообразен социален и културен профил. В последните няколко години, организацията фокусира голяма част от усилията си върху популяризиране на нуждата от признаване на уменията, придобити от доброволчество и менторство както на национално, така и на Европейско равнище.

За да отбележи своя двоен празник на 5-и декември 2021 г. – Международния ден на доброволеца, Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ организира две поредни събития в град Пловдив:

  • Дискусионен форум „Доброволчеството е за всеки“ – Начало 11.00ч., Зала „Метеор” към Младежки център – Пловдив. В срещата ще се включат доброволци, участвали в различни проекти и кампании на Асоциацията и ще разкажат за своя опит по следните теми:
  • Двустранни процеси в менторските отношения;
  • Доброволчество по време на пандемия;
  • Междукултурно опознаване и придобиване на умения на 21-ви век чрез участие в Програма „Еразъм+” и Европейски Корпус за Солидарност.

Събитието е отворено към всички желаещи да се включат, като се изисква предварителна регистрация и сертификат за ваксинация срещу COVID-19, сертификат за преболедуване или негативен резултат от тест. Повече информация може да бъде намерена в събитието във Фейсбук тук: https://www.facebook.com/events/225452126381745

  • Церемония „Предай нататък” – Начало 19.00ч., Wunderbaer – Hills Beer Bar & Shop . Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ събира своите дългогодишни доброволци, партньори и колеги на кратка церемония и коктейл, с които да изкаже признателност и да чества годишнината си. Присъствието е с покани.

За повече информация относно събитията: тел. 0899702295 – Юлия Петкова /Координатор Международни проекти/

Categories: Новини