На 17.12.2021 г. по време на годишната Валоризационна конфреренция на Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” получи награда за качествено изпълнен проект по програма “Европейски корпус за солидарност” – “Книжарница на колела”.

Конференцията премина под наслов “Възстановяване от кризата и насърчаване на приноса към Европейското образователно пространство”. Гости на събитието бяха акад. Николай Денков – министър на образованието, г-жа Яничка Труева – зам. министър на спорта, проф. Генка Петрова – зам. министър на образованието и г-н Михаил Балабанов – изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси.

Първата част от конфренцията премина в дискусия за предизвикателствата пред бенефициентите на ЦРЧР по време на пандемията от Ковид-19, но и в споделяне на добрия опит. През втората част общо 32 проекта, финансирани по програмите “Еразъм+” и Европейски корпус за солидарност, бяха наградени за качествено изпълнение през 2021 г.

В рамките на наградения проект на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” над 400 деца от семейства в неравностойно положение и 9 институции от цялата страна получиха дарения от над 1300 нови детски книги, предоставени от над 60 дарителя.
Повече информация за “Книжарница на колела” можете да намерите тук и тук.

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” използва случая да благодари на всички доброволци, без които “Книжарница на колела” нямаше да се осъществи и на Центъра за развитие на човешките ресурси за гъвкавостта и подкрепата!

Categories: Новини