В началото на декември 2021 година доброволците на BBBSBG Мария, Снежина и Кристо взеха участие в семинар, предназначен за младежки работници на тема E-participation: “Involved and Informed”, провел се в датския град Слетестранд. Ето какво споделят те:

“В продължение на около седмица заедно с представители на няколко европейски държави имахме възможността да обменяме опит и ценни практики, свързани с включването на младежта в разностранни инициативи и информираността на младите хора по различни въпроси от социална значимост.

Снежните бури, които ни посрещнаха в Дания, забавиха началото на семинара с ден, но не попречиха на заплануваните активности, сред които – създаване на концепция за ангажиране на целеви групи чрез социалните медии и създаване на профил в най-популярните от тях като Twitter, Facebook, TikTok, Instagram, чрез които да  пресъздадем част от идеите си на практика. Имахме шанса да се срещнем и да зададем въпроси и на представители на Младежката организация на ООН в близкия Олборг, които споделиха своя опит и предизвикателствата, с които са се срещали при работата със социални платформи, като по този начин допълнително вдъхновиха всички участници да развият проектите, над които работехме в продължение на няколко дни.

Времето мина неусетно и потеглихме обратно, заредени с положителни емоции и много нови идеи, познания и инструменти за тяхната реализация.”

Тук можете да видите кратко видео от проекта.

Проектът се изпълнява от датската организация FORA KOBENHAVN с финансовата подкрепа на Ключова дейност 1 на програма “Еразъм+”. Публикацията отразява единствено гледната точка на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” като партньор в проекта. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини