От началото на 2022 г. младежите-доброволци на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” посещават настанените в КСУ “Олга Скобелева” и КСУ “Княгиня Мария-Луиза” деца и тийнейджъри, за да си говорят с тях за важността на физическото здраве, движението, психическата устойчивост и емоционалната стабилност.

След като разработиха програма, която обхваща всички аспекти на здравето, доброволците стартираха ежеседмични уъркошопи в двете институции. Чрез игри, казуси, групови задачи, презентации, младите хора се стремят да насърчат своите връстници да обръщат повече внимание на личната хигиена, здравословното хранене, нуждата от движение, но и насочиха фокуса им към важността от психическа устойчивост и емоционална инелигентност.

Уъркшоп на тема хигиена в КСУ “Олга Скобелева”


Уъркшоп на тема психично здраве в КСУ “Олга Скобелева”

Уъркшоп на тема здравословно хранене в КСУ “Олга Скобелева”


Готварска работилници за приготвяне на здравословни закуски  в КСУ “Олга Скобелева”

Уъркшоп на тема здравословно хранене в КСУ “Княгиня Мария-Луиза”


Уъркшоп на тема психично здраве в КСУ “Княгиня Мария-Луиза”

***


Проект “Здраве(й)!” се осъщестява от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕК. Тази публикация отразява единствено гледната точка на Асоциацията. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини