В рамките на поредицата творчески работилници “Оффлайн ваканция”, които това лято се състояха за трети път в галерия “pLOVEdiv”, Капана – Квартал на творческите индустрии, 12 деца на възраст от 9 до 14 години имаха възможността да творят единствено с помощта на доброволците на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”.

Така в продължение на 9 дни (от 4-ти до 14-ти юли 2022 г.) доброволците бяха подготовили работилници по актьорско майстворство, креативно писане, рисуване с пръсти, творчески занимания за Глобална отговорност, писане на песен, изработване на ръкоделия от вълна, състезателна игра по Глобална отговорност, илюстрация и дебатиране. Общо 16 доброволци се включиха в осъществяването на творческите ателиета, по време на които на никого от участниците не бе позволено да използва мобилните си телефони или друг вид техника.

Децата създадоха шедьоври, които ще бъдат експонирани за кратко по време за закриващо събитие на 21-ви юли от 18:30 в галерията. Гостите ще имат възможност да разгледат картините на Ван Гог, които децата пресъздадоха чрез рисуване с пръсти, букетите от цветя, които оплетоха, художествени им илюстрации за корици на книги, както и да чуят на живо песента, която успяха да създадат по време на работилницата по писане на песен.

***

Проектът “Оффлайн ваканция 3” се изпълнява от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”с подкрепата на програма Европейски корпус за солидарност на Европейската комисия. Публикацията отразява единствено гледната точка на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини