Интересуваш се от работата на ЕС и европейските институции и смяташ, че е важно младите хора да са осведомени, за да взимат по-активно участие в демократичния живот?

Тогава стани част от общността на YEVE! (Young Europeans Volunteering for Europe)

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” търси 6-ма младежи, които да се присъединят към общността на YEVE!

YEVE ще насърчи и улесни активното участие на европейски млади граждани на възраст 18-30 години, които ще дадат своя принос за изграждането на жизнена европейска демокрация и ще повиши осведомеността сред младите хора за това как работи Европейският съюз, за демократичната роля на Европейския парламент и ще ги овласти да станат по-активни граждани, както и да играят ключова роля в демократичния живот, включително чрез участието си в европейски избори.

Селектирани младежи ще вземат участие в редица национални и международни тренинги съответно в България и Брюксел, които ще ги запознаят с работата на ЕС,. Националните тренигни стартират през м.септември.

Краен срок за кандидатстване: 15.08.2022 г. чрез заявката тук.

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” ще се свърже с всички кандидати след 22.08.2022 г. с информация за следващи стъпки.

Проектът “YEVE” се изпълнява от Европейски доброволчески център (CEV – Centre for European Volunteering) в партньорство с Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България”, Plataforma Voluntariado de Espana, FRANCE BENEVOLAT, Croatian Volunteer Development Centre (Hrvatski centar za razvoj volonterstva), Fundação Eugénio de Almeida, PRO VOBIS – National Resource center for Volunteering Romania с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

#EuropeanYearOfYouth

#TogetherEU

#ShapingEUFuture

#TheEuropeIWant

#YEVEToGive

Categories: Новини