В периода от 25.08. до 01.09.2022 г. в хотел “Преспа”, Пампорово се проведе младежия обмен “True or False” между ученици на възраст 15-19 г. от училището Çiğli Fen Lisesi в гр. Измир, Турция и от ХГ “Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Пловдив, България.

Обменът постави акцент върху медийната грамотност на младите хора от двете балкански страни, като разгледа видовете медии, техните роли и функции, засегна и темата за медийните манупулации, дигиталната сигурност, фалшите профили и самоличности.

Гост-лектори на обмена бяха двама дългогодишни доброволци на Асоциацията – Димитър Фердинандов, който запозна учениците с това какво е дезинформация и как могат да се предпазят от нея и Галена Колаксъзова, която им разказа повече за това какво представлява качественото съдържание онлайн и им постави практически задачи.

Младежите посетиха кулата “Снежанка”, както и историческото здание на ХГ “Св.Св. Кирил и Методий” в гр. Пловдив.

***

Проектът “True ot False” се изпълнява от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” с финансовата подкрепа на програма “Еразъм+” на ЕК. Публикацията отразява единствено гледната точка на Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” и нейните партньори. Европейската комисия не носи отговорност за нейното съдържание.

Categories: Новини