От 14 до 17 май 2024 г. в Тренто (Италия) се проведе Пролетният конгрес на CEV – Centre for European Volunteering (Европейски доброволчески център). Ето какво споделя Лена Карналова – Изпълнителен директор на Асоциацията, която беше делегат на Конгреса:

“Миналата седмица имах удоволствието да участвам в Пролетния конгрес на CEV, който се проведе в красивия град Тренто – Европейска столица на доброволчеството 2024.

Събитието започна със Среща на борда, на която имах шанса да опозная по-добре моите нови колеги и да обсъдим задълбочено настоящите приоритети и визията за бъдещето на CEV.

Конгресът бе организиран съвместно с Община Тренто и под патронажа на нейния кмет Franco Laneselli. Освен темите, които се обсъждаха по време на Общото събрание и интересните презентатори в панелите, всички делегати имахме възможност да се докоснем до уникалната доброволческа атмосфера в града. На централния площад се провеждаше панаир на доброволческите организации, а всички участници се включихме в посещения на различни доброволчески инициативи и проекти из града.

Отново се почувствах много привилегирована да бъда член на журито на конкурса за Европейска доброволческа столица през последните 4 години. Наистина беше голямо удовлетворение да видя с очите си цялата подкрепа и признателност, които доброволците получават от местните власти и разбира се техния голям принос в развитието на общността в Тренто.”

Categories: Новини