Между 15-ти и 21-ви юли 2024 г. в хотел “Преспа”, Пампорово, се проведе тренингът за младежки работници “От психично здраве към демократично участие”.

Участници от 6 страни – България, Литва, Украйна, Испания, Турция и Азербайдван посветиха седмицата на това да научат повече за важността на психичното здраве на младите хора и да тестват различни инструменти за подобряване на психичното им благополучие. Те придобиха практически умения за това как да минимизират негативните ефекти от стреса, как да се справят с тревожността, борят с различни зависимости и др.

Основен водещ на тренинга бе Емилия Крушков – психилог с дългогодишна практика в неформалното образование. Целта на обучението бе да промотира подобряването на психичното благоденствие на младите хора в Европа като стъпка към тяхното активно демократично участие. Младежките работници бяха запознати и с различните форми на демократично участие за младежи на национално и европейско равнище.

Участниците имаха възможност да се докоснат и до красивата природа, като изкачиха връх Снежанка и прекараха време наоткрито в различни упражнения, свързани с техники за дишане, присъствие в настоящето и т.н.

Обучението “От психично здраве към демократично участие” бе осъществено от Асоциация “Голям брат, Голяма сестра” и е финансирано от Европейската комисия. Тази публикация отразява само възгледите на нейния автор/и и Комисията не носи отговорност за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея.

Categories: Новини