Автор: Ивелина Иванова

Ивелина е студентка в Университет по библиотекознание и информационни технологии, гр. София. Тя се спира на участие в мисията след поставена задача от преподавателя й по “Достъп до информация за хора със специални нужди” да подкрепи дадена кауза и да сподели мотивите и преживяването си.

Децата в неравностойно положение са също толкова уникални и неповторими, както тези, които имат всичко. Точно тези деца започват още в ранна възраст да оценяват предметите и играчките без да проявяват претенции, както останалите. Именно неравностойното положение, в което се намират ги кара да правят съпоставка кое е ценното в живота.

Малчуганите  в неравностойно положение, разбира се приемат трудно начина си на живот, тъй като не могат да се наслаждават на живота и неговите удобства.

Едно от децата, получило книжки и образователни материали чрез кампанията

За съжаление държавните институции и обществото не помагат много на такива деца. Родителите на такива деца са изправени пред трудност след трудност, най-вече от финансова гледна точка.

За радост имах възложена задача от университета да участвам в мисия и си избрах тази. Реших да взема участие ,защото всяко дете заслужава жест на внимание,подадена ръка  и съпричастност.

Пловдивска организация ,, Голям брат Голяма сестра- България ‘‘ работи с много населени места в община Марица, чиито семейства са социално слаби.

Разговарях с една от администраторките и като обратна връзка получих начина на доставяне на необходимите материали за децата.

Администраторите намират семейства в неравностойно положение (от по 3 до 8 деца) .

Чрез кметовете по местата или директорите на училища се свързват със семействата и разбират кога и как ще доставят подаръците.

Като информация за необходимите материали  получих информация какво е нужно , а именно:

  • Детски книжки на възраст между 3-10 години
  • Творчески материали – книжки за оцветяване,занимателни пособия
  • Настолни игри

Организирах се бързо и закупих нужните пособия, изпратих ги на посочения адрес и пристигнаха при новите им собственици.

С голямо удоволствие и отговорност подходих към мисията. Надявам се да съм помогнала и да съм въздействала на дечицата за тяхното повдигане на настроението и разнообразяване на сивото им ежедневие.

Страхотно е,че нашата преподавателка ни възложи тази задача, защото съм сигурна,че всички мои колеги са помогнали за допринасянето на по-добър живот с избраната от тях мисия!

Categories: Блог