В рамките на последната работна визита в България по проект “ People to People”, осъществяван от чешката организация RADKA с парнтьори Асоциация “ Голям брат Голяма сестра – България” и полската организация TRATWA , осъществихме посещения в гр. Пловдив и с. Труд, където представители на партньорите по проекта се запознаха с различни доброволчески инициативи. Дългосрочният проект, финансиран по Ключова дейност 2 на Програма “Еразъм +”, има за цел да създаде пространство за обмяна на добри практики в доброволчеството между трите организации.

По време на визитата партньорите посетиха Младежки център Пловдив, където се запознаха с неговите дейности и инфраструктура. По-късно бяха обсъдени различни възможности за финансиране на доброволчески проекти, като новата програма на Европейската комисия Европейкси корпус за солидарност. Гостите се запознаха и с опита на Асоциацията в подготовката и осъществяването на младежки обмени, финансирани по Ключова дейност 1 на Програма “Еразъм+”.

През останалото време от визитата, партньорите се запознаха с изцяло доброволческата инициатива на Академия ‘Екатерина Каравелова’ – ТЯ в Пловдив, която набира популярност и дава платформа на мотивационни говорителки да споделят своите вдъхновяващи истории.

Визитата продължи с посещение на доброволческия център в Народно читалище “Светлина”, с. Труд, където партньорите се запознаха с дейностите на доброволците, но също така присъстваха на доброволческа акция, осъществявана от Асоциацията на чуждестранните студенти в Медицински университет – Пловдивкоито организираха кампания срещу хипертонията.

Финалната визита по проекта ще се осъществи през м. юни в гр. Кадан, Чехия

Categories: Новини