На 14 декември 2021 г. се проведе третата среща по проект #eQyvol – Европейски стандарти за качество в младежкото доброволчество.

Проектът има за цел да идентифицира и разпространи в ЕС първите европейски стандарти за качество в младежкото доброволчество.

По време на срещата партньорите по проекта оцениха резултатите от европейското проучване, проведено през последните два месеца, за да се идентифицират най-често използваните стандарти за качество в младежкото доброволчество в целия ЕС.

Въз основа на резултатите от проучването, партньорите ще изготвят първата версия на Европейските стандарти за качество в младежкото доброволчество, която ще бъде публикувана на www.eqyvol.eu през март 2022 г. След това ще бъде проведено пилотно тестване, включващо младежки доброволчески организации от всички страни в ЕС. Въз основа на обратната връзка от тестването, партньорите ще определят и приложат необходимите подобрения преди публикуването на окончателната версия на Европейските стандарти за качество в младежкото доброволчество през ноември 2022 г.

Проектът eQyvol е инициатива на Испанската доброволческа платформа (Испания) в сътрудничество с: Център за европейско доброволчество (Белгия), Volunteer Ireland (Ирландия), CSVnet (Италия), frize (Дания), DKolektiv (Хърватия), Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” и Нептелия (Испания). Проектът е съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз.

За допълнителна информация относно проекта eQyvol, моля, свържете се с: info@eqyvol.eu

Научете повече на www.eqyvol.eu и ни последвайте в Twitter @eQyvol и Facebook @eQyvol

Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.

Categories: Новини