Организацията Udruga Za Podršku Žrtvama I Svjedocima (Служба за подкрепа на жертви и свидетели) от Хърватия спечели Европейската награда за 2022 г. за качество в младежкото доброволчество.

Церемонията по награждаването се състоя на 28 юни в Брюксел. Габриела Сивико, директор на Европейския доброволчески център, откри церемонията. Карлос Морено, мениджър по качеството в Испанската доброволческа платформа, представи проекта eQyvol и първите европейски стандарти за качество в младежкото доброволчество. След това Харалампос Папайоану, служител в Европейската комисия, представи Европейската година на младежта ,а ПанайотисЧацимихаил, член на борда на Европейския младежки форум (YFJ), направи презентация за младежкото доброволчество в Европа. Матея Мештрович, ръководител на програмата за доброволци, присъства на церемонията и получи наградата от името на Udruga Za Podršku Žrtvama I Svjedocima.

Европейската награда за качество в младежкото доброволчество 2022 се организира в рамките на проекта eQyvol. Проектът има за цел да дефинира и разпространи в ЕС първите европейски стандарти за качество в младежкото доброволчество. Журито използва за първи път тези стандарти за качество, за да оцени кандидатурите за Европейската награда за качество в младежкото доброволчество за 2022 г.

 

Проектът eQyvol е инициатива на испанската доброволческа платформа (Испания) в сътрудничество с: Център за европейско доброволчество (Белгия), Volunteer Ireland (Ирландия), CSVnet (Италия), frize (Дания), DKolektiv (Хърватска), Асоциация “Голям  брат, Голяма сестра – България “и Нептелия (Испания). Проектът е съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз.

 

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на тази публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява само възгледите на авторите, и Комисията не може да бъде държана отговорна за каквото и да е използване на информацията, съдържаща се в него.

Categories: Новини