Изпълнителният директор на Асоциация „Голям брат Голяма сестра – България” Лена Карналова взе участие в Youth@Work Bridges, Youth Work and Volunteering Flagship Conference, която се проведе он 18 до 22 октомври в Анкара (Турция). Съчитието се организира от Националните агенции на Турция и Италия и в него взеха участие повече от 120 представители на НПО, образователни институции, работодателски организации и предприемачи от Европа, Йордания и Ливан.

Целта на конференцията беше да разшири мрежата на партньорската инициатива Youth@Work, както и да представи добри практики за връзка между доброволчеството и пазара на труда. В различните сесии се дискутираха проблеми, свързани с признаването на уменията, придобити от доброволчество от страна на работодателите; националните характеристики на доброволческия сектор; предизвикателствата пред младите предприемачи и др. Голяма част от сесиите бяха насочени към представяне на организациите – участници и осъществяване на бъдещи партньорства в областта на младежкото доброволчество.

Г-жа Карналова беше водеща на 2 уъркшопа на тема “How to survive as a volunteering organization in an unfriendly environment”, на които присъстваха общо 50 участника.

По време на конференцията се проведе и церемония по връчване на церемония по връчване на Youth@Work Awards за успешни партньорски проекти, реализирани през последните 3 години.

Categories: Новини