Уставът на Национален ученически парламент е приет! 

Гласуването му се осъществи в рамките на Виртуално учредително съвещание на 11. март 2023 г. Приемането на Устава, който урежда представителността на ученическите съвети и определя структурата на органите на Парламента, позволява провеждането на първите избори за Управителен съвет на Национален ученически парламент.


Изборите се предвижда да се проведат в рамките на следващия месец. Кандидатстването ще започне още на 13. март и ще продължи до края на месеца. На среща с кандидатите на 1. април ще бъдат съгласувани правилата на предизборната кампания. Изборите ще се проведат в средата на месец април. Повече информация ще споделим в следващите няколко дни.

Последвайте НУП за най-актуалната информация и регистрирайте ученическия си съвет като член, за да получите достъп до пълния пакет документи, инфопакети и протоколи, на линка в биографията на акаунта ни.

Проект “Срещи на Националния Ученически Парламент” се осъществяват с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техните автори и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейската комисия.

Categories: Новини