На 18 юли 2023 членове на Управителния съвет на Национален ученически парламент проведоха опознавателна работна среща с представители на Министерство на младежта и спорта (ММС) и Министерство на образованието и науката (МОН).

Първа за деня бе срещата с представители на ММС. След кратко представяне на историята на Национален ученически парламент, целите и визията на организацията, бяха обсъдени теми като нуждата от институционална подкрепа за ефективно младежко участие валидиране на уменията, придобити чрез активно участие в ученическото самоуправление и др.

В срещата участваха съветникът на Министъра на младежта и спорта доц. Георги Драганов и и.д. Директор на Дирекция „Младежки политики“ госпожа Силвия Петрова.

Повече за резултатите от срещата може да научите тук.

С представителите на МОН, целта на срещата бе да бъдат представени целите и дейността на Национален ученически парламент и да бъдат обсъдени възможности за сътрудничество.

Повече за срещата може да научите тук. 

Национален ученически парламент остава отдаден на своята мисия да промотира ефективно ученическо участие, да представлява интересите на учениците на местно и национално ниво. Продължаваме да работим върху създаването на условия за ефективен диалог с институциите.

Проект “Срещи на Националния Ученически Парламент” се осъществяват с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техните автори и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейската комисия.

Categories: Новини