На 14.12.2023 г. Асоциация “Голям брат, голяма сестра – България” бе сред гостите на заключителния брифинг на Български младежки делегати към ООН / Bulgarian Youth Delegates to the UN 2022/2023 Цветелина Гарелова и Виктория Савова, който се проведе в Министерво на външните работи.

Те представят постиженията си за изминалата година и биват определени като най-успешната делегатска двойка на програмата от създаване ì през 2007 г. Те участват в многобройни младежки събития в страната и Европа, представляват българската младеж пред Общото събрание на ООН и ИКОСОС, като се придържат освен към идентифицираните от българските младежки приоритети, и към своите лични каузи – премахване на неплатените стажи и екологично и устойчиво поведение.

Цвети и Вики успяват да се преборят и за реални – станат първите български младежки делегати, част от официалната българска делегация на COP28 UAE, а след дискусии с представители на Министерство на външните работи, ръководството му въвежда платена стажантска програма.

Сред гостите на брифинга бяха представителите на Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Национален младежки форум и др., както и посланик Владимир Сотиров – председател на Дружество за ООН в България / United Nations Association of Bulgaria.

Поздравяваме Цвети и Вики за всички успехи през годината и пожелаваме успех на избраната делегатска двойка – Александър Янев и Коста Каракашян!

Асоциация “Голям брат, Голяма сестра – България” е официален партньор на програмата “Български младежки делегати към ООН” от 2023 г.

Categories: Новини